Familietherapie interactie

Gezinstherapie

Interactie in het gezin

Bij gezinstherapie staan de problemen in het gezin centraal. Onderzocht wordt hoe de gezinsleden op elkaar reageren en hoe daardoor de problemen veroorzaakt en in stand gehouden worden. Gezinstherapie is een vorm van systeemtherapie. Het gaat niet over één persoon, maar over de onderlinge interactie tussen de leden van het gezin. Iedereen begrijpt dat het natuurlijk niet veel zin heeft om alleen dat lastige kind naar een therapeut te sturen, als het gedrag van de ouders en de andere kinderen onveranderd blijft. Dat zou een beetje hetzelfde zijn als in je eentje in relatietherapie gaan.

Gezinsvormen

Therapie voor elke vorm

Hoe het gezin er precies uitziet doet er niet toe. Naast het bekende vader-moeder-kind(eren)- gezin bestaan er immers ook andere gezinsvormen: eenoudergezinnen, gezinnen met een stiefmoeder of stiefvader, (nieuw) samengestelde gezinnen met hun complexe dynamieken, homo- en/of lesbo-ouders met één of meer kinderen en gezinnen met een transgender-ouder of -kind. Dat maakt voor de therapie niet uit. Het maakt ook niet uit of er in het gezin sprake is van psychiatrische problematiek.

Gezinstherapie interactie
Gevoel van samen

Het ouderschap

Stop met hoge verwachtingen

Het is dan ook vaak niet zo makkelijk om te zeggen dat je twijfelt aan je vaardigheden of het soms helemaal niet leuk vindt om ouder te zijn. Er wordt veel van ouders verwacht. Vanaf de geboorte staat je leven op zijn kop. Een baby alleen al vergt op allerlei terreinen flinke aanpassingen in de relatie om maar te zwijgen over het effect van drie pubers in huis. 

Ook voor kinderen is het gezin niet altijd ‘een feestje’. Er spelen soms hoge verwachtingen bij ouders, waardoor je op je tenen moet lopen. De relatie tussen je ouders levert soms spanningen op en daar reageren de kinderen dan weer op.

Ik heb een klacht

Meer informatie

Spoed afspraak

0647004727

CONTACT

Kamperlaan 180

2012 JA Haarlem

0647004727

Interactie.contact@gmail.com

KvK: 70203636

BTW: 858189458

SPOED AFSPRAAK MAKEN:

Wij respecteren uw persoongegevens. Daarom maakt Interactie geen gebruik van een contactformulier. Contact opnemen met Interactie kan via de mail, bellen of per sms.

Therapie: 0647004727

Mediation: 0623461304