EFT dans

EFT-Therapie

Hoe werkt dat eigenlijk?

In de therapie krijg je te zien welke negatieve interactiepatronen zijn ontstaan in je relatie. Sue noemt dat wel de ‘dans’ waardoor je (in een negatieve spiraal) wordt meegesleept. Dit negatieve patroon is het probleem geworden in je relatie. Een EFT therapeut begint met het ontrafelen van dit patroon en van ieders aandeel in die ‘dans’. We kijken naar de logica in jullie ‘danspassen’ en zoeken naar de uitweg: de ‘dans‘ is de gezamenlijke vijand, en niet je partner. Als je dat kunt zien dan ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van omgaan met elkaar.

Hechtingstheorie

Bewezen effectief

Inmiddels is EFT de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief. De basis van EFT is de hechtingstheorie die zegt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn. Ieder mens functioneert beter in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is. In de veilige aanwezigheid van een partner of een geliefde kunnen we meer aan! In een relatie lopen de (negatieve) emoties vaak hoog op. Dat is lastig, maar ook begrijpelijk want de ander is zo belangrijk dat je die niet kwijt wilt raken. In EFT gebruiken we de emoties als ingang om elkaar te begrijpen. Onder de boosheid zit vaak veel pijn. Pas als je kunt zeggen wat jou pijn doet of waar je behoeften liggen kan de ander iets voor je betekenen. De ander kan troost geven, steun of geruststelling, maar dat kan pas als je niet alleen maar boos bent, maar juist je kwetsbare gevoelens durft te tonen.

Hechtingstheorie

Relatiegeschiedenis

Ontdek de onderliggende emoties

Als we elkaar voor het eerst ontmoeten, staan we eerst stil bij jullie relatiegeschiedenis, moeilijke momenten in jullie leven en hoe jullie hier samen mee om zijn gegaan. Maar we kijken ook naar de mooie periodes in jullie relatie en waarom je voor je partner hebt gekozen. Samen zoeken we naar aanknopingspunten voor verandering. Jullie worden eerst geholpen om je eigen gedrag en onderliggende emoties beter te begrijpen en te delen met je partner. Daarna komt er ruimte voor verdieping en om stapje voor stapje je partner ook dichtbij te laten wanneer je je rot of onzeker voelt. Hierdoor komt er meer verbinding en veiligheid tussen jullie. Je voelt dat je partner er voor je is en van je houdt. Hierdoor kan je moeilijke momenten in het leven beter aan.

Ik heb een klacht

Meer informatie

Spoed afspraak

0647004727

CONTACT

Kamperlaan 180, 2012 JA Haarlem

per 15 januari 2024:

Kennemerweg 2, 2061HS Bloemendaal

0647004727

Interactie.contact@gmail.com

KvK: 70203636

BTW: 858189458

SPOED AFSPRAAK MAKEN:

Wij respecteren uw persoongegevens. Daarom maakt Interactie geen gebruik van een contactformulier. Contact opnemen met Interactie kan via de mail, bellen of per sms.

Therapie: 0647004727

Mediation: 0623461304