Interactie.contact@gmail.com

Familiemediation

Conflicten in de familie

Conflicten zijn inzet algemeen heftiger naarmate er meer sprake is van relaties tussen partijen. Natuurlijk is er ook in zakelijke conflicten sprake van emoties, maar de relationele component maakt het lastiger om met een rationele en zakelijke benadering naar een conflict te kijken. Conflicten binnen een maatschap of vennootschap, maar mensen jarenlang in vertrouwen met elkaar hebben samen gewerkt, conflicten in de familie, bijvoorbeeld vanwege een erfenis, en bovenal conflicten bij scheiding zijn veel voorkomende voorbeelden van conflicten met een belangrijke relationele en emotionele kant.

Alimentatie

Een scheiding is een ‘life-event’

Familiemediation is een ‘must’ bij relaties die stuk zijn gelopen, of het nu om een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen gaat. In het bijzonder geldt dit als er kinderen zijn. De mediator helpt bij het opstellen van het ouderschapsplan en maakt berekeningen over

kinderalimentatie en eventueel partneralimentatie. Een scheiding is een ‘life-event’. Het leven van de beide partners en eventueel dat van de kinderen staat op zijn kop. Er is zoveel wat geregeld moet worden en dat met iemand waarmee je op dat moment nu juist vaak even helemaal geen afspraken meer wilt maken. Toch moet het gebeuren en dan is verstandig alles op alles te zetten op er samen met een mediator uit te komen en alles op alles te zetten om een complexe scheiding (een ‘vechtscheiding’) te voorkomen. Bij een vechtscheiding zijn er alleen maar verliezers.

Contact

Therapie of Mediation
Therapie of Mediation
Therapie
Mediation

Spoed afspraak

0647004727

Open Ma – Fr

08:00 – 17:00

Stel je vraag

Interactie.contact@gmail.com